בע"ה
היום אנחנו עם בעל עסק
שמעסיק עובדים הנותנים שירות ללקוחות.
לכאורה, קל לו לדעת אם העובדים רווחיים –
הוא גובה שכר טרחה לפי שעה, ויש כלל אצבע פשוט:
כל עובד צריך להכניס פי 3 מעלותו.
אבל כשבדקנו לעומק, גילינו משהו מפתיע:
פר שעה בודדת, העסק עומד בכלל ואפילו יותר.
אבל כשמסתכלים על העלות הכוללת של העובד?
פתאום הרווח הוא רק פי 2.5.
איך זה קורה?
שתי סיבות עיקריות:
א. יש לקוחות שגוזלים יותר זמן מאשר אחרים.
ב. יש שעות מבוזבזות של העובד,
שעליהן הוא מקבל שכר, אבל לא גובים עליהן.
(מכירים את ההבדל בין שעות עבודה לשעות חיוב אצל עצמאים?
אותו דבר.)
אז מה עושים?
שלושה דברים פשוטים אבל אפקטיביים:
1. בודקים מי גזלני הזמן אצל הלקוחות ומטפלים בהם.
2. בודקים לאן הולכות השעות של העובדים ומצמצמים בזבוז.
3. בונים מנגנון תשלום עבור התקורות של העובד מול הלקוחות –
או בגילום במחיר השעה הרגיל,
או בתוספת אחוז קטן בשעות באופן קבוע.
ומה התוצאה?
תתפלאו, אבל אפילו יישום חלקי של הצעדים האלה
יכול להביא לעלייה של 25% ברווח השנתי של העסק.
מטורף, לא?
זו תזכורת חשובה:
רווחים גדולים בנויים מפרטים קטנים.
מתמודדים עם אתגרים דומים בעסק שלכם?
יש לכם תחושה שאתם עובדים קשה,
אבל הרווחים לא משקפים את המאמץ?
אני מזמין אתכם לפגישת ייעוץ.
יש מצב שנגלה יחד את ה"פרטים הקטנים"
שישנו את התמונה הגדולה.
מעוניינים?
השיבו למייל זה עם שם, טלפון וכמה מילים על העסק והאתגר,
או שלחו הודעה ל-02-5828282.
בואו נגלה יחד איך אפשר להפוך את העסק שלכם ליעיל ורווחי יותר.