בע"ה
השבוע נתקלתי בכתבה מעניינת על האחים אמיר.
הם רכשו את השליטה בשופרסל לפני שנה.
והתוצאות? מדהימות.
הם יותר מהכפילו את הרווח הנקי!
מ-312 מיליון שקל ל-657 מיליון.
ומה שיותר מרשים –
זה קרה כמעט ורק מהתייעלות,
כמעט ללא גידול במכירות.
הכתבה מפרטת את הצעדים שעשו האחים אמיר כדי להגיע לשם.
בחרתי מתוכם חמישה צעדים
שרלוונטיים לכל מי שעוסק בקמעונאות,
חלקם רלוונטיים גם לעסקי שירותים.
אז מה גם אתה יכול לעשות כדי להעלות את הרווחיות בעסק שלך?
- טפל בפחת
עצם המדידה וההתייחסות לפחת כבר משפיעה על הכמות שלו.
ספירת מלאי תכופה, סידור נכון במקרר או על המדף.
זכור: ירידה בפחת = עלייה ישירה ברווח הגולמי!
- שפר תנאי סחר מול ספקים
נכון, לשופרסל יש כוח מיקוח עצום. לך אין.
אבל האם ניסית פעם באמת לנהל משא ומתן?
לא פעם, אם תנסה, תגלה שאפשר להשיג עוד כמה אחוזים.
בקש הנחות כמות. רכז הזמנות. השווה מחירים.
אולי התאגד עם חנויות אחרות לרכישה משותפת.
זה לבד יכול להעלות את הרווחיות הגולמית ב-1-2%.
- פשט תהליכים
איזה "אבק" מצטבר אצלך בעסק?
אילו תהליכים אתה עושה "כי תמיד ככה עשינו"?
פשט והתייעל.
- היפרד מתחומים לא רווחיים
האחים אמיר מכרו את החזקות שופרסל בפייבוקס המפסידה.
איזה מוצרים גוזלים ממך זמן וכסף ללא תמורה?
לפעמים להפסיק למכור מוצר מסוים זה צעד חכם.
- התמקד במה שרווחי יותר
בשופרסל, הרווחיות בסניפים השכונתיים
הייתה 35% לעומת 25% בדיסקאונט.
אתה יודע איזה מוצרים מניבים לך את הרווחיות הגבוהה ביותר?
התמקד בהם.
שים לב לנקודה חשובה:
שיפור של 1-2% ברווח הגולמי נשמע קטן.
אבל ההשפעה על הרווח הסופי היא דרמטית!
בדיוק כמו שקרה בשופרסל –
שיפור קטן ברווח הגולמי (מ-26.5% ל-28.3%)
הוביל ליותר מהכפלת הרווח הנקי.
אנחנו תמיד שמים דגש על הגדלת המכירות
אבל לא פעם אפשר להרוויח הרבה מאד
דווקא משיפור ההתנהלות בעסק הקיים.
וזה נכון גם לעסקים קטנים וגם לגדולים.
אז איפה אתה יכול "לנער את האבק" בעסק שלך?
למי שרוצה לקרוא את הכתבה המלאה, הנה קישור לאתר גלובס.
אשמח לשמוע מכם!