אחרי החגים זה עכשיו! שלשה טיפים על איך להתניע בצורה הטובה ביותר, וגם הקדמה

שלום ושנה טובה,

במאמר הקצר שלפניכם פרסתי שלש עצות להתחלה טובה של החורף, ולהתאוששות מהירה מתקופת החגים.

אבל לפני כן – משהו קצר, יותר כללי.

יצאנו מהחגים העמוסים ברוחניות, אל תקופה שעיקרה עשיה בגשמיות, בעסק ובמרוצת החיים.

המעבר הזה לא תמיד פשוט עבורנו. אפשר פשוט לרוץ הלאה, אבל כדאי לעצור לרגע ולהתבונן במה שקרה לנו בחגים, ולשאול – מה אנחנו לוקחים איתנו הלאה?

ויעקב הלך לדרכו

בחסידות חב"ד יש מנהג יפה, להכריז במוצאי שמחת תורה ושוב במוצאי שבת בראשית שלש מילים – "ויעקב הלך לדרכו".

המילים האלו לקוחות מפסוק ידוע בסוף פרשת ויצא, המתאר את יעקב הנפרד מלבן והולך לארץ ישראל. הוא לא הולך לבד, הוא הולך עמוס לעייפה במקנה וברכוש, במשפחה לתפארת, וגם בהרבה ניסיון חיים…

כשמתחילים ימי החול, החגים נראים כמו לקוחים מעולם אחר. ובכל זאת, אנו באים עם מטען עמוס לעייפה מכל מה שעברנו בחגים האלו, וכדאי להשקיע קצת זמן ומחשבה ולעכל את מה שקיבלנו, וגם לחשוב – מה ניקח איתנו השנה להמשך.

אבל לא נסתפק ב"ווארט", אלא נציע שלש עצות שיעזרו לכל אחד ואחד להתניע טוב יותר.

1.      לקבוע פגישות

עסקים הם עניין של אנשים. כמעט כל התקדמות עסקית תלויה ביכולת שלנו לפגוש אנשים נוספים, או לחזק את הקשר עם הקיימים.

לפני החגים היה קשה לנו לקבוע פגישות לקדם עניינים חדשים. ערב חג, כולם עמוסים ועוסקים רק במה שצריך. לכן דווקא כעת זה זמן טוב להתחיל לקבוע פגישות. לא נוח לו השבוע? אין דבר, נקבע לשבוע הבא.

אבל הפגישות חשובות לנו מסיבה נוספת: כשאנחנו יושבים עם עצמנו, קל להכנס לדינמיקה של מריחה. קשה לחזור להרגלי עבודה מלאים בזמן קצר. פגישה עם אדם אחר מכניסה אותנו לפוקוס של עבודה מהר מאד. גם בזמן הפגישה, גם כי צריך להתכונן אליה, וגם כי אחריה יש משימות.

אז כדאי מאד לקבוע כמה פגישות לזמן הקרוב, זה יעזור מאד להתניע.

2.      לתכנן, ולשתף עוד מישהו בתכניות שלי

לפנינו יש שישה וחצי חודשי עבודה. אין עוד זמן כזה במשך השנה, של עבודה רצופה כל כך.

כדי שהזמן הזה ינוצל, צריך לתכנן אותו: לקבוע יעדים ברורים, ולחשוב איך ליישם אותם.

גם כאן – "האקסל סובל הכל"… לא כדאי להשאיר את התכניות בינך לבין עצמך. שתף גם אחרים בתכניות שלך. עצם הצורך שלך להסביר אותן גורם לנו להבין אותן טוב יותר, וגם הביקורת שנשמע מהחבר ("אז אתה בעצם מתכוון להפגש כל שבוע עם חמישים איש? זה לא נשמע ריאלי במיוחד") יכולה לעזור לנו מאד.

ואחרון חביב – שוב, כמו בעקרון הקודם: האינטראקציה בין אנשים מכניסה אותנו למצב עבודה מהר יותר וחזק יותר.

3.      לייצר יעדים ראשוניים קטנים – "צעדי תינוק"

הצד השני של העצה הקודמת, לתכנן קדימה, הוא לייצר לעצמך הצלחות מיידיות ויעדים קטנים. כמו תינוק שלומד ללכת צעד אחרי צעד, ומקבל כך את הבטחון ביכולת לחצות חדר שלם – כך גם האמונה שלנו בעצמנו גדלה עם ההצלחות וקטנה עם הכשלונות. לכן כדאי מאד לייצר לעצמנו הצלחות, קטנות ככל שיהיו.

בחר לעצמך יעד או שנים, ודווקא כאלו שאתה יכול לעמוד בהם בקלות. לא מאתגרים. קבע תאריך – למשל, בעוד יומים, או שבוע. ועמוד בזה. לא תאמין כמה השפעה תהיה לזה על שאר העבודה שלך. פשוט תנסה.

שיהיה בהצלחה!!

דילוג לתוכן